vrijdag 31 oktober 2014

Chicken pizzaiola

voor 4 personen heb je nodig

4 grote kipfilets
2 blikken tomatenblokjes
8 plakken salami of chorizo
1 a 2 bollen mozzerella
1 flinke ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 1/2 EL gedroogde kruiden uit de voorraad zoals: italiaanse kruiden, oregano, thijm, rozemarijn etc
2-3 maggiblokjes (rood/geel)
olijfolie om in te bakken
peper en zout
naar smaak eventueel chilivlokken, suiker, azijn, worcestersauce




Bereiding

1. Fruit de ui in ruim olijfolie in een ruime wok of braadpan. Als deze zacht en zoet is geworden voeg je de knoflook toe. Zodra het rauwe van de knoflook is, giet je de tomatenblokjes in de pan

2. Voeg de gekozen kruiden toe aan de saus en begin op smaak te brengen met 2 bouillionblokjes (1 wikkeltje dus)Laat de saus nu 5 minuten pruttelen en proef dan wat hij nog meer nodig heeft. Misschien wat peper, zout, chili, bouillion, suiker of worscestersause?

3. Zodra de saus op smaak is mag deze overgegoten worden in een grote platte ovenschaal. Nu kruid je de kipflets met ruim peper en zout. Leg de filets in de saus zet de schaal in de oven: 20 minuten op 200 graden, daarna de temperatuur terugdraaien naar 175 en nog 15 a 20 minuten doorgaren. Je kan de perfecte garing bereiken door een thermometer in het vlees te prikken en deze op 75 graden in te stellen

4. De laatste 10 minuten van de gaartijd beleg je iedere filet met 2 plakjes salami/chorizo. De laatste 5 minuutjes doe je daarbovenop ook de mozerella. Eventueel nog onder de grill om de kaas te doen kleuren

Dit gerecht past perfect bij pasta, want je hebt naast een heerlijk mals stukje kip ook meteen een lekkere rijke saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten