Dit recept komt heel dicht in de buurt van de beroemde wortelsalade van Maoz, de falafelbar.
Benodigdheden voor 6 personen (bijgerecht)
1 kg wortelen, gewassen en geschrapt
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 TL kristalsuiker
3 tenen knoflook, geperst
1/8 TL kruidnagelpoeder
1/4 TL gemberpoeder
1/2 TL gemalen korianderzaad
3/4 TL kaneel
1 TL paprikapoeder
1 TL gemalen komijnzaad
chilipoeder naar smaak (ik gebruik ong 1/3 TL)
1 EL azijn
handvol fijngesneden korianderblad
handvol fijngesneden peterselieblad
zout naar smaak
Bereidingswijze
1. snijd de dikste wortelen in de lengte doormidden, de dunnere kan je heel laten. Snijd ze in plakjes van net geen centimeter
2. breng de wortels aan de kook in een pan met water en zout. Kook ze in 8 minuten beetgaar
3. Laat de wortelen in een vergiet goed uitlekken
4.Verhit de olie in een wok en frui hierin zachtjes de ui voor ong 10 minuten. de laaste minuut nog even de knoflook meefruiten
5. Nu mogen alle specerijen en ingredienten erbij behalve de korianderblaadjes en de wortel. Roer een paar maal goed om tot de specerijen beginnen te geuren
6. Voeg de wortels toe en warm het gerecht door. Daarna mag de pan van het vuur
7. Goed proeven hoeveel zout en chilipeper erbij kan
8. Serveren met lobbige griekse yoghurt en flink veel korianderblad en peterselie
Serveren met griekse yoghurt en citroenpartjes, lekker op een falafel sandwich of als bijgerecht bij arabische gerechten. Ikzelf eet het het liefst goed gekoeld. Dit gerecht kan je heel goed een aantal dagen in de koelkast bewaren. Heerlijk bij de lunch de volgende dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten