
Een heerlijk broodje gemarineerde kip. Niet te onderscheiden van het origineel zoals ze hem bij Vito's in Zwolle serveren.
Benodigdheden voor 2 personen
Gemarineerde kip
300 gr kipfilet in zeer kleine reepjes
100 ml balsamicoazijn
Half bakje verse dragon
Peper en zout
Saus en brood
1/2 turks brood
Ijsbergsla in reepjes
100 ml Zaanse mayonaise
20 a 25 gr grove (Zaanse) mosterd
Bereiden
1. Doe de azijn in een kom met peper en zout
2. Snipper de blaadjes van de dragon en voeg deze toe aan de azijn
3. Doe nu de kip in het azijnmengsel. Laat 30 a 60 min marineren
4. Verhit een grote koekenpan met een klein beetje zonnebloemolie. Veeg deze uit met een prop keukenpapier
5. Doe de kip in de pan, de marinade kan weg
6. Nu zal je zien dat er veel vocht vrij komt en de kip zal nu stoven. Na enige tijd is de azijn verdampt en kan je de kip wat aanbakken. Niet te lang dan wordt de kip te droog
7. Kip uit pan nemen en af laten koelen. Proef of het nog peper/zout of azijn nodig heeft
8. Mayonaise met mosterd omroeren
9. Turks brood 3 min in de oven op 160 gr oppiepen. In kwarten snijden
10. Brood beleggen met royaal saus, kip en ijsbergsla
Heel lekker en nostalgie ten top!
BeantwoordenVerwijderen