Nodig voor 4 personen
1 pak spaghetti
2 blikken tomatenblokjes
1 potje zwarte olijven (let op dat je echte zwarte olijven koopt, mag met pit)
1 blikje ansjovis
1 bos platte peterselie, de blaadjes grof gehakt
3 tenen knoflook, geperst
1 ui, in dunne halve ringen
1/2 TL gemalen chilivlokken of 1 hele rode peper zonder pitten
flinke scheut goede olijfolie
Bereiding
1. Kook ondertussn de spaghetti al dente. Verhit de olijfolie in een ruime wok en fruit hierin de ui met de (chili) peper tot de ui glazig en zacht is (niet bruin). Dan mag de ansjovisfilet erbij, verhit deze tot hij "smelt"
2. De knoflook nog even meegaren en dan de tomaten erbij gieten. Laat dit inkoken tot een dikke saus (ong 20 min)
3. De olijven en kappertjes in de saus doen en even doorwarmen. Nu mag de spaghetti erdoorheen en de peterselie. Goed omscheppen en serveren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten