vrijdag 31 oktober 2014

Fluffy cake met kokosmelk

Nodig voor 1 cake (alle ingredienten op kamertemperatuur)

300 gr zelfrijzend bakmeel
4 eieren, gesplitst
50 gr boter
180 ml zonnebloemolie
275 ml kokosmelk (1 blikje)
325 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

bereiding

1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Klop de eiwitten stijf en houd deze apart

2. Klop de boter, olie en suiker net zolang tot de suikerkorrels zijn opgelost. Dan mogen ook de eigelen, zout en vanillesuiker erin en meegeklopt.

3. Nu om en om een beetje meel, en een slokje kokosmelk erin tot alles erdoorheen is gemengd

4. Vouw nu de stijve eiwitten door het beslag. Onmiddelijk in de oven voor ong. 30 minuten en houd goed in de gaten dat de cake niet te bruin wordt (dan doe je alu-folie over de bovenkant)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten