donderdag 30 oktober 2014

Japanse groenteschotel

Nodig voor 4 personen

200 gr zeer kleine broccoliroosjes
200 gr peultjes
100 gr groene aspergetips
1 rode paprika
250 gr champignons
150 ml Japanse rijstwijn of sherry
150 ml Japanse sojasaus
3 EL bruine suiker
1 EL rijstazijn (of milde azijn)
1 rode peper in fijne plakjes, zonder pitjes
1 cm gember, fijngehakt
1/2 teentje knoflook, geperst

Bereiden
1.Wok op hoog vuur verhitten met een EL zonnebloemolie. Moet damp afkomen!

2. Roerbak de broccoli. Voeg na 1 minuut de champignons toe tot deze mooi kleuren

3. Nu mag de rest van de groente meebakken behalve de lente ui. Laat dit beetgaar worden

4. Haal de groenten uit de pan. De pan blijft op het vuur. Schenk de rijstwijn of sherry in de pan en kook deze in. De alcohol moet verdampen

5. Voeg de suiker en sojasaus toe en kook de saus in tot deze stroperig wordt

6. Nu mogen de groenten terug in de pan. Gember erbij, even doorwarmen en dan serveren met lente-ui 

Deze schotel serveer ik met witte rijst en in de oven gegaarde varkenshaas. Is ook lekker met waterkastanjes erdoor.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten