Voor 2 personen heb je nodig
300 gr verse zalmfilet zonder huid
1 venkelknol
half bosje dille, fijngehakt
30 gr boter
2 schijven citroen (schil schoongeboend)
2 slokjes witte droge wijn
bakpapier en paperclips
peper en zout
bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Knip het bakpapier ruim op maat
2. Verdeel de zalfilet in 2 stukken. Dep deze droog met keukenpapier en breng ze op smaak met peper en zout
3. Snijd de venkel in de lengte doormidden en dan in halve schijven. Schik deze schijven als een bedje in het midden van het bakpapier. Hierbovenop komt de zalm
4. Bovenop de zalm komt de dille, de boter, een schijf citroen. Nu is het pakketje bijna klaar en kan je de papillotte maken. Vouw het bakpapier dubbel en zet vast met een paperclip. Laat 1 kant open, hier giet je nu de wijn in.
5. Maak nu de pakketjes helemaal dicht, en ze kunnen 13-14 minuten in de oven
Als je deze pakketjes openmaakt komt je een heerlijke geur tegemoet. Leeg de pakketjes boven een bordje eenvoudige tagliatelle en je bent direct voorzien van een heerlijke saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten