donderdag 30 oktober 2014

Tomatensoep uit Otterlo

Gegeten op familiedag en de kok om het recept gevraagd. Heerlijk!

Nodig voor 4 kommen + een restje voor de volgende dag

1,5 kg rijpe pommodori tomaten
2 groentebouillion blokjes
1 a 2 EL gembersiroop
Bakje verse basillicum
Versgemalen peper
Snufje chilipoeder naar smaak

Bereiding

1. De tomaten wassen en de harde kern eruitsnijden. In blokjes hakken en in ruime pan aan de kook brengen met zoveel water dat ze net onderstaan

2. De tomaten zullen nu stukkoken. Houd goed in de gaten of je nog meer water moet toevoegen. Voor het op smaak brengen begin je met 1 bouillionblokje en een snufje chilipoeder


3. Voeg een scheutje gembersiroop toe. Proef dan of je nog iets van bouillionblokje, peper of gembersiroop toe moet voegen

Bovenstaand recept is volledig overgenomen van de kok uit Otterlo. Hij kiest ervoor de tomaten niet te ontvellen en ontpitten. Maar de soep kan natuurlijk wel gezeefd worden. Houd er wel rekening meer dat zodra je ontpit, je minder soep zal overhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten