Niet anders te omschrijven als fluweelzacht en troostend zoet.
Nodig voor 6 a 8 nagerechten
12 sneetjes oudbakken witbrood zonder korst
4 dl melk
2 dl slagroom
4 eieren
1,5 TL vanille aroma
1 TL kaneel
75 gr roomboter
De rasp van een halve citroen
1 handje rozijnen, gewassen
7 EL suiker
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter een ruime ovenvaste vorm
2. Snijd het brood in kwarten, doe dit diagonaal zodat het triangels lijken. Schik deze in de vorm zodat de bovenkantjes uit de custard zullen piepen. Verdeel de rozijnen en citroenrasp over de broodblokjes
3. Mix de melk, room en eieren. Klop hier ook de kaneel, suiker (houd 1 EL achter) en vanille aroma door. Giet dit over de broodblokjes en laat het een minuut of 5 lekker weken
4. Sprinkel nu de achtergehouden eetlepel suiker over de broodtopjes die uit het mengsel piepen, en schuif de schaal in de oven voor ongeveer 35 minuten.
De melk, room en eieren worden door de verhitting een romige custard (vla). Dit nagerecht is heerlijk maar heel machtig. Het is lekker om een kleine portie te serveren met een bolletje vanilleijs ernaast, of juist friszuur frambozensorbetijs. Je kan er ook voor kiezen om de grote ovenschaal te vervangen voor 6 a 8 ramekins. Deze zullen sneller gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten