75 gr zachte roomboter
40 ml zonnebloemolie
150 gr bloem of volkorenmeel
75 gr lichte basterdsuiker
50 gr honing
1 zakje bakpoeder
3 eieren
1/2 EL kaneel
1 TL koekkruiden
snufje zout
3 rijpe bananen, geprakt (mogen ook overrijpe bananen zijn)
Bereiding
1. Oven voorverwarmen op 165 graden. Klop de boter met de olie tot een homogene massa. Dan de suiker en honing erdoor en doorkloppen.
2. De eieren ook door het mengsel kloppen. Nu de rest van de ingredienten erdoor, behalve de bananen. Klop het geheel goed luchtig, een minuut of 3 op de hoogste stand
3. Roer de banenenprak door het beslag. Giet het mengsel in een cakevorm en dan mag deze ongeveer 50-60 minuten in de oven tot de cake gaar is
Deze cake is super "nat" en blijft dagenlang smeuiig. Lekker bij de thee, maar ook een plakje als een zondagochtendontbijt.
50 gr honing
1 zakje bakpoeder
3 eieren
1/2 EL kaneel
1 TL koekkruiden
snufje zout
3 rijpe bananen, geprakt (mogen ook overrijpe bananen zijn)
Bereiding
1. Oven voorverwarmen op 165 graden. Klop de boter met de olie tot een homogene massa. Dan de suiker en honing erdoor en doorkloppen.
2. De eieren ook door het mengsel kloppen. Nu de rest van de ingredienten erdoor, behalve de bananen. Klop het geheel goed luchtig, een minuut of 3 op de hoogste stand
3. Roer de banenenprak door het beslag. Giet het mengsel in een cakevorm en dan mag deze ongeveer 50-60 minuten in de oven tot de cake gaar is
Deze cake is super "nat" en blijft dagenlang smeuiig. Lekker bij de thee, maar ook een plakje als een zondagochtendontbijt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten