De manier om perfect malse kipfilet te maken
Nodig voor 4 personen
4 flinke kipfilets
1 groot pakje Boursin ail et fines herbs
8 plakjes ontbijtspek
olijfolie
peper en zout
Bereiden
1. Maak de kipfilets schoon. Maak in iedere filet bovenop, overlangs een diepe inkeping zodat er een zakje ontstaat. Wrijf in met olijfolie
2. Breng de filets op smaak door royaal peper en zout aan te brengen, ook in het zakje
3. Vul de filets ieder met een kwart van de Boursin en rol ze daarna in met ontbijtspek. De naden van de spek moeten onderop komen
4. Nu zet je de filets in de ovenschaal. Let op dat je ze rechtop zet, met de opening van het zakje naar boven zodat er geen vulling uit kan lopen
5. Zet de filets nu in de oven: 20 minuten op 200 graden hete lucht, daarna draai je de temperatuur terug tot 175 en laat je ze nog ongeveer 15 a 20 minuten garen
6. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten
Tip: Om perfect malse, sappige kipfilets te krijgen, gebruik ik een thermomether die ik in het dikste gedeelte van een filet prik. Als deze 75 graden aangeeft, zijn ze gaar.
Om te serveren vind ik het leuk om de filets in schuine plakken te snijden en deze op de borden te schikken. Wij eten er graag aardappelgratin en broccoli bij. Deeventuele restjes van de gevulde kipfilets zijn heerlijk op brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten