Pico de gallo is een smaakvolle salsa uit zuid amerika, die vaak gegeten wordt met vlees.
Benodigdheden voor een kommetje vol
400 gram smaakvolle tomaten (dus geen wasserbombe)
2 verse jalapeno pepers, brunoise gesneden (of het equivalent uit een potje, dit kan je in de supermarkt vinden bij de mexicaanse producten)
1 limoen
1 rode ui
1 bosje koriander, de blaadjes grof gehakt
zonnebloemolie
zout
Bereidingswijze
1. Snijd de tomaten in brunoise (fijne blokjes) en gooi de zaadjes en harde kern weg
2. Schil de ui en snipper deze
3. Doe nu de tomaten en ui en jalapenos in een kom, en pers hier een halve limoen boven uit
4. Voeg om te beginnen 1 EL olie toe en de gehakte korianderblaadjes
5. Proef of het gerecht nog iets nodig heeft. Zout, olie of limoen? Het mag vrij zurig en zoutig zijn
Serveer deze pico de gallo bij vleesgerechten. Of maak een heerlijke tapa zoals ik graag doe: een dun plakje stokbrood, daarop een gegrild plakje varkenshaas, afgemaakt met een flinke lepel pico de gallo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten