maandag 15 juni 2015

Pastechi karne (antilliaanse pasteitjes)

Nodig voor 20 stuks

 Hoofdingredienten:
2 pakjes bladerdeeg
500 gr rundergehakt
1 ui, zeer fijn gesneden
1 groene paprika, zeer fijn gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
100 gr groene olijven met piment
150 gr rozijnen
1/4e madame Jeanette,  zeer fijn gesneden
Klein handje fijngehakte selderij
1 geklopt eitje

Smaakmakers:
1/2 klein potje picalilly
2 maggi blokjes
Zwarte peper
komijnpoeder
chilipoeder
maggi
ketjap asin en manis

Bereiden
1. Plakjes bladerdeeg ontdooien. Ui zachtjes fruiten in olie, niet bruinen. Als de ui zacht is, de paprika en madame Jeanette toevoegen en even meebakken. Knoflook erbij en als deze gaar is, het gehakt in dit mengsel rullen. Olijven in stukjes hakken en erbij, evenals de rozijnen. Het teveel aan vet even afgieten anders worden de pasteitjes slap.

2. Nu breng je het mengsel op smaak, met de verschillende smaakmakers. Doe dit naar eigen inzicht en proef tussendoor of het goed op smaak is. Kijk erg uit met de zoute smaakmakers zoals ketjap en maggi aangezien de olijven al erg zout zijn.

3. Om de pasteitjes te maken doe je 1 1/2 eetlepel mengsel op een plakje bladerdeeg. De randen druk je dicht met een vork, en strijk er een beetje geklutst ei op.

4. In de oven op 200 graden hete lucht, voor 20 minuten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten